Sinds 2019 is Dynabook de nieuwe naam voor Toshiba, ooit marktleider op het gebied van notebooks.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


Satellite Pro LG50 G 02 win10 2

Het door ons geteste model is de Satellite Pro L50-G-11H met een zwarte, ribbelige structuur en zakelijke uitstraling. Met een gewicht van 1,7 kg en nog geen 2 cm ‘dikte’ is hij goed draagbaar. De accu gaat circa 10 uur mee, oftewel een ruime werkdag.

Het is een no-nonsense laptop met een Core i5-10210U-processor, 8GB DDR4-werkgeheugen, een 250GB M.2 PCIe-ssd en een mat 15inch full-hd IPS-scherm. Een goede combinatie, zonder extremen, voor het alledaagse computerwerk. Verder beschikt hij o.a. over WiFi 6, RJ45 LAN 1 GBps, HDMI, 3x usb-a en 1x usb-c en Windows 10 Pro. De laptop start op binnen 15 seconden en de toegang wordt verkregen via wachtwoord en/of pin. Wil je een betere processor of meer opslagcapaciteit, dan is dat allemaal mogelijk.

De test geeft aan dat het apparaat prima te bedienen is en het scherm goede kleuren geeft met een gemiddelde helderheid van maximaal 250 cd/m2. De snelheid van de snelste usb-poort loopt wat achter qua nieuwe technologie (USB3.1 Gen 2 met 10 Gbps). Tevens voldeed de webcam niet aan Windows Hello, zodat je niet kon inloggen met 3D-gezichtsherkenning. Verder een degelijke standaard laptop met een goede prijs-prestatieverhouding en wel vijf jaar carry-in garantie.

Product: Dynabook Satellite Pro Model L50-G-11H

4 sterren

Adviesprijs: € 829,-
Pluspunten: 
* standaard laptop
* veel nieuwe technologie
Minpunten: 
* snelste usb-poort niet de laatste technologie
* geen Windows Hello-camera