E-bikes zijn er in alle soorten en maten en dus ook als vouwfiets, zoals de CitySmartBike die verkrijgbaar is als standaardmodel of met lage opstap.

Rob Coenraads2 CSB LageOpstap 2


De 250W-aandrijfmotor zit in het achterwiel, waardoor de fiets zich ‘natuurlijk’ voortbeweegt. De flinke 374Wh-accu van Samsung bevindt zich onder het zadel en heeft een goede actieradius tot 60 kilometer. Leuk extraatje is dat de accu een usb-poort heeft, zodat je hiermee bijvoorbeeld je telefoon kunt opladen.

De fiets zelf is stevig en daardoor best zwaar voor een vouwfiets, want die 25 kilo moet je soms tillen. Ook het in elkaar vouwen vergt enige oefening. Hij fietst wel heel comfortabel met zijn fijne trapondersteuning en verende voorvork. Een echte aanrader is de optionele gashendel: hiermee lijkt het of je een snorfiets hebt en je rijdt lekker snel weg of heuvelop. Standaard heeft hij 3 standen voor je trapsnelheid en een bedieningspaneel met lampjes, optioneel is een ‘full informatie-lcd’ verkrijgbaar met 5 standen en cruise control.

Product: CitySmartBike

4 sterren 

Prijs: € 1299,- (standaard)
Pluspunten: 
* goede materialen
* comfortabel
* gashendel (optie)
Minpunten: 
* zwaar