Met de Super Status Bar kun je de statusbalk van je Android-telefoon bovenin het scherm gebruiken om extra functies uit te voeren.

 

Dennis Gandasoebrata

statusbar camera


Je bepaalt zelf welke functie een handeling oproept. Zo kun je bijvoorbeeld de helderheid van het scherm verhogen door van links naar rechts te swipen of het volume van de muziek aanpassen.

De handige app biedt veel aandacht aan het personaliseren van de telefoon. Zo kun je de kleuren en stijl van de meldingenbalk aanpassen. Je kunt zelfs de statusbalk van iOS emuleren, zodat deze het uiterlijk van een iPhone krijgt. Zelf zijn we te spreken over de mogelijkheden om de snelheid van animaties en meldingenduur aan te passen. Dat is handig als je bepaalde meldingen in de praktijk niet kunt lezen omdat ze te snel verdwijnen. Bovendien kun je de achtergrond- en accentkleuren aanpassen voor een betere leesbaarheid van de berichten. Ook kun je bepalen wat er moet gebeuren als je eenmaal op het scherm tikt, wanneer je erop dubbeltikt of tikt en hierna je vinger op het scherm houdt. In de praktijk zul je met deze acties een specifieke app willen starten: zo kan dubbeltikken bijvoorbeeld de Rekenmachine openen, als je deze app vaak gebruikt. De app houdt rekening met de verschillende notches van telefoons die in omloop zijn.

 


Super Status Bar

4 sterren 

Prijs: Gratis  (in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 5.0 en hoger
Taal: Engels