Voor extra veiligheid is het verstandig om altijd te kiezen voor tweestapsverificatie bij het gebruik van online diensten.

 

Dennis Gandasoebrata

authenticator

PCA sterren 4 5 312In de praktijk betekent het dat je naast je reguliere wachtwoord, ook een apparaat (zoals de telefoon) gebruikt om je aan te melden. Microsoft Authenticator zorgt ervoor dat je niet meer gebruik hoeft te maken van beveiliging als een code per sms, maar direct een response-code kan ophalen via een app. Je kunt meerdere diensten toevoegen. Je maakt hierbij gebruik van een bevestigingscode of een QR-code. De QR-code hoef je alleen maar te scannen, waarna Authenticator de service toevoegt.

Een overzicht van alle gekoppelde diensten vind je in het dashboard. Je kunt de gegenereerde codes kopiëren, waarna je deze plakt in de app die ernaar vraagt. Sommige diensten bieden bovendien de optie om een bevestiging te genereren in Authenticator, zodat je alleen op de knop Goedkeuren hoeft te klikken om toegang te krijgen. Prettig is de mogelijkheid om online een back-up te bewaren. Dit voorkomt dat je alle diensten opnieuw moet toevoegen als je een nieuwe telefoon aanschaft. Je kunt de app zelf ook beveiligen met een vingerafdruk.


Microsoft Authenticator

4 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 
Taal: Engels