MSI is gespecialiseerd in gaming-producten. Bij de MAG272CQR is er alles aan gedaan om deze monitor optimaal te laten functioneren bij een gaming-pc met geavanceerde videokaart.

Aad Munsterman

MSI monitor beter beeld 3Gamers zitten goed bij Micro-Star International oftewel MSI. Zij brengen heel goede gaming-producten uit en de MAG272CQR is daar een uitstekend voorbeeld van.

MSI Optix MAG272CQR
De solide zwarte monitor heeft een gebogen scherm (1500R) met een 2 mm dikke rand en is aan de achterzijde voorzien van mystieke verlichting. Rechtsachter op het scherm is een joystick voor de beeldscherminstellingen, die verrassend goed werkt. Geef je de voorkeur aan een OSD-menu op je scherm, dan is het mogelijk om de MSI Gaming OSD 2.0-app te installeren op je systeem. De communicatie tussen beide vindt dan plaats via de usb-kabel.

De monitor heeft een mat 27” VA-scherm met WQHD-resolutie (2560x1440 pixels) en daarbij uniform goede kleuren (100% sRGB) en scherpe beelden in combinatie met een brede kijkhoek van 178°. De voor een gaming belangrijke ververssnelheden zijn voor beeld max. 165 Hz met DP en 144 Hz via HDMI en 1 ms voor de pixel. De maximale helderheid is 300 nits. Dit zijn mooie specificaties!

Ergonomie
Ergonomische aanpassingen zijn kantelen en in hoogte verstellen. Draaien gaat via de nogal grote maar elegante voet. Er is een ingebouwde usb-hub die via de usb-hub-kabel verbonden is met de computer en als uitgang 2 x USB 3.2 Gen 1 met type A-aansluiting. Er zijn geen luidsprekers, maar wel een uitgang voor een headset/hoofdtelefoon. Links van het scherm is een uitschuifbare stick aanwezig om de headset aan op te hangen.

Alle moderne aansluitingen zijn aanwezig voor koppeling met je systeem: 1xDP1.2a, 2xHDMI 2.0b en een USB-C Type C met DP-signaal. Aanvullende functionaliteit is ondersteuning van HDR Ready, Anti-Flicker, Night Vision, Blue Light Reduction en AMD’s FreeSync. De monitor is ook compatibel met Nvidia’s G-Sync. Het stroomverbruik is 61 Watt.

Conclusie
De MAG272CQR is een scherm specifiek bedoeld voor de verwende gamer dat je, vanwege het gebogen scherm, laat meeslepen in het spel. Je kunt voor een nette prijs een kwalitatief goede monitor in huis halen met uitstekende specificaties die specifiek een gamer, maar ook elke andere gebruiker, blij maakt.

 
MSI Optix MAG272CQR

5 sterren 

Prijs: € 450,-
Website: msi.com
pluspunten:
+ high-end gaming-specificaties
+ goede prijs/kwaliteitverhouding
minpunt: 
- “HDR Ready” voegt weinig toe