De Philips 243B9 is een 24inch full-hd IPS-monitor met usb-c en bedoeld voor de zakelijke markt. Wil je weten of deze monitor ook voor jou geschikt is, lees dan hier de review.

Door Aad Munsterman 

De Philips 243B9 valt onder de groep B(usiness)-line monitoren en heeft een 24inch full-hd IPS-antireflectiescherm (1920 x 1080 pixels en een ververssnelheid van 75Hz). Ook beschikt hij over een ingebouwde usb-c-hub en kabelbegeleiding om ervoor te zorgen dat het geen wirwar van kabels wordt op de werkplek. Net als bij andere Philips-producten en bijvoorbeeld ook bij de Samsung-televisies wordt er goed gekeken hoe duurzaam de verpakkingen (kunnen) zijn; bij de 243B9 is de verpakking 100% recyclebaar.

Kleuren en helderheid in beeld
IPS staat bekend om de brede kijkhoek en goede kleuren. De responsetijd van dit scherm is 4 milliseconden, de helderheid 250 cd/m² en het kleurenbereik is sRGB 104%. De randen van het scherm zijn zeer smal en de toetsen voor de scherminstellingen bevinden zich, zichtbaar, in de onderrand van het scherm. Onder deze toetsen bevindt zich een power-on toets waarmee het stroomverbruik naar nul kan worden teruggebracht. De hoogte- en kantelinstelling is zeer flexibel. Draaien van de monitor doe je op de ronde voet.

Aansluiten
De monitor heeft diverse aansluitmogelijkheden: het analoge VGA, Displayport, HDMI 1.4 en usb-b-c 3.2 Gen 1. De HDMI-, Displayport- en usb-c naar usb-a-kabels worden meegeleverd. De usb-c-hub heeft nadere toelichting nodig omdat die multifunctioneel gebruikt kan worden. De usb-c-kabel sluit je op een computer aan die ook over een usb-c-aansluiting beschikt. Hiermee wordt het beeld- en geluidssignaal overgedragen. Anderzijds is de monitor in staat om de laptop van stroom te voorzien tot een maximum van 65 watt. Intern in het beeldscherm splitst de hub op in 4x usb3.2 poorten waarvan de gele usb-poort ook geschikt is voor het opladen van bijvoorbeeld je telefoon. Verdere bijzonderheid is de Low Blue-modus voor ontspannen kijken in de avonduren. Het standaard stroomgebruik is 15 watt en minder dan 0,3 watt in stand-by. Het geluid uit de stereo-luidsprekers is, zoals bij zoveel van dit soort beeldschermen, matig. Aansluitingen voor audio-in en -uit zijn op de achterkant aanwezig.

Conclusie
Samengevat een monitor met goede natuurlijke kleurweergave en helder beeld. De usb-c-aansluiting maakt het mogelijk dit apparaat aan te sluiten op de moderne apparatuur. Er is in deze prijsklasse veel concurrentie van lager geprijsde 24inch modellen.

Philips Monitor, model 243B9

4 sterren

Prijs: € 219,-

pluspunten:
+ prima scherm met natuurlijke kleuren
+ usb-c-aansluiting en usb-hub

minpunten
- prijs
- geen gaming faciliteiten

Image Phjilips 243B9