Dit programma biedt meer opties en mogelijkheden dan Tinkercad en is geschikt voor iedereen die wat serieuzer wil ontwerpen.

Maarten Verkoren

Fusion 360 2

Zeer uitgebreide, commerciële software van 3D-softwaregigant Autodesk. Fusion 360 is zeer uitgebreid en erg krachtig. Is het wel gratis dan? Ja, voor bepaalde gebruikers. Autodesk moedigt iedereen aan met zijn software te gaan werken. Pas als je substantiële omzetten begint te draaien met je designs, ga je betalen. In de praktijk moet je echter wel heel erg je best doen om niet voor de gratis versie in aanmerking te komen. Omdat het pakket zo veelomvattend is, vraagt dit wel meer van je computer dan de meeste andere programma’s in dit overzicht.

Fusion biedt zoveel mogelijkheden, dat je alles kunt vinden wat je nodig hebt. Overal is een toepassing voor. Dit maakt het programma wel wat ingewikkelder om te leren, wat sommige gebruikers zal afschrikken of doen afhaken. Maar voor de iets meer vergevorderde gebruiker biedt het programma een prettige gereedschapskist, waarmee alle uitdagingen in de 3D-wereld het hoofd geboden kunnen worden.

Moederbedrijf Autodesk heeft nog veel meer CAD-software op de plank liggen, dus de als je Fusion 360 onder de knie hebt, is dat extra interessant.

Product: Fusion 360

4 sterren

Systeemeisen:   zie autodesk.com/
campaigns/fusion-360-for-hobbyists
Prijs:  gratis
Laagdrempeligheid       2
Mogelijkheden             5
Resultaten                   5