Met de Perronwijzer-app van de NS hoef je niet meer naar de informatieborden op het station te kijken.

 

Dennis Gandasoebrata

perronwijzer 2


De app leent zich dan ook goed voor gebruikers die slechtziend zijn, maar ook voor gebruikers zonder beperkingen. Op basis van je locatie toont de app de informatie die op de borden wordt getoond. Bovendien kan de inhoud van de schermen worden voorgelezen. Je hoeft je niet te beperken tot het perron waarop je je op dat moment bevindt, maar kunt ook zoeken op station en vervolgens de berichten van dat station via de app opvragen. Hiervoor is het uiteraard wel nodig dat je de locatievoorzieningen van de telefoon hebt ingeschakeld.

De app is opgebouwd uit een tweetal tabbladen: Sporen en Vertrektijden. Zo kun je direct de tijden voor een specifiek spoor bekijken, maar ook een station selecteren en alle tijden behorende bij die locatie bekijken. De makers geven aan dat de app zich niet beperkt tot de stations waarop NS-treinen rijden, maar ook ondersteuning biedt voor stations waar de NS niet rijdt.

Volgens de makers wordt er nog wel doorgewerkt aan de app. Zo zijn dynamische berichten (die bijvoorbeeld worden omgeroepen bij technische problemen) nog niet zichtbaar in de app.


NS Perronwijzer

 


3 en half sterren 

Prijs: Gratis
Systeemeisen: Android 4.1, iOS 8.0
Taal: Nederlands