Microsoft werkt hard door aan de nieuwe Edge-browser, waarvan onlangs ook weer nieuwe versies verschenen voor mobiel gebruik.

 

Dennis Gandasoebrata

lifeliner 2


Naast een nieuw, prominent logo heeft de app ook nieuwe menu’s gekregen. Onderin vinden we een nieuwe werkbalk waarmee je toegang hebt tot de lijst met favoriete internetlocaties, geschiedenis en de map met alle downloads. De rij eronder bestaat uit een grid van aanvullende opties en snelkoppelingen. Hier kun je bijvoorbeeld een nieuw InPrivate-tabblad openen of de bezochte pagina afdrukken. Het is jammer dat de Nederlandse vertalers niet meer naar hun werk lijken te hebben gekeken, want de vertalingen worden bij veel knoppen lelijk afgekapt.

De browser besteedt veel aandacht aan het kunnen aanpassen van de omgeving. Zo bepaal je via een apart menu zelf welke knoppen worden getoond en kun je via het instellingenvenster opgeven dat bepaalde instellingen (zoals favorieten) worden gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten.

Edge is nog steeds in ontwikkeling en dat blijkt bijvoorbeeld uit het afwisselend gebruik van Engelse en Nederlandse teksten in de gebruikersomgeving. De browser is echter al prima bruikbaar in de praktijk en biedt op mobiel vlak een goed alternatief voor Chrome en Safari.


Edge

3 en half sterren 

Prijs: Gratis
Systeemeisen: Android 4.4, iOS 10.0
Taal: Nederlands