Google Maps is ook voor fietstochten geschikt, met aparte fietsroutes.

 

Dennis Gandasoebrata

googlemaps3

Uiteraard prettig is de grote hoeveelheid aandacht die de ontwikkeling van de app krijgt. Zodra je het adres hebt opgegeven, tik je op de knop Fietsen om de route te tonen. Bovendien geeft de app direct na het opgegeven van een adres de geschatte fietstijd.

Maps biedt de optie om meerdere lijsten te maken. Een lijst bevat interessante plaatsen. Je kunt deze onderverdelen in eigen categorie├źn en lijsten delen met andere gebruikers. Als je dit hebt ingeschakeld, kan Maps een tijdlijn bijhouden van de plaatsen waar je bent geweest. Handig is dat Maps eventuele wegopbrekingen en omleggingen realtime in de kaarten weergeeft, zodat je hiermee rekening kunt houden.

In Google Maps kun je kaarten downloaden voor offline gebruik. Hierdoor ben je minder afhankelijk van internetconnectiviteit tijdens je fietstocht. Je kunt zelf bepalen welke kaarten moeten worden gedownload. Controleer de privacy-instellingen voor gebruik van Maps en schakel de opties die je niet gebruikt, uit. Het blijft per slot van rekening Google.


Google Maps

4 sterren 

Prijs: Gratis
Systeemeisen: Android, iOS 11.0 en hoger
Taal: Nederlands