Bij een elektrische fiets is het handig om te weten waar je de fiets kunt opladen.

 

Dennis Gandasoebrata

fietsersbond 4

De app Routeplanner van de Fietsersbond brengt een grote hoeveelheid punten in kaart, waaronder oplaadpunten voor de elektrische fiets.

Prettig is dat de app leunt op een grote groep vrijwilligers die op dagelijkse basis de informatie van de app - zoals het fietspadennetwerk - actueel houdt. Je kunt bovendien zelf routes maken en bent daarbij ook niet gebonden aan het gebruik van de mobiele app: via de desktopversie van Routeplanner kun je een route opstellen en deze vervolgens in de mobiele app oproepen.

De app maakt gebruik van twee tabbladen om de route inzichtelijk te maken: op het eerste is een kaart met daarop de ingetekende route, het tweede geeft een routebeschrijving.

Over die routes gesproken: de makers hebben veel aandacht besteed aan verschillende routetypen: zo kun je onder meer kiezen voor een korte route, maar ook voor een route waarmee je eenvoudig kunt doorfietsen zonder hinderlijke obstakels. De app is daarbij wel afhankelijk van een online verbinding, offline gebruik werkt niet.


Fietsersbond Routeplanner

4 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 4.1 en iOS 9.0
Taal: Nederlands