Nederlanders fietsen ook vaak in het buitenland, ook elektrisch. Wie naar Duitsland gaat, kan aan de slag met Ladestation van Fahrrad.de.

 

Dennis Gandasoebrata

ladestationen3

De app is alleen beschikbaar in het Duits. In de zoekbalk bovenin kun je de plaats opgeven of aangeven dat er binnen de huidige omgeving moet worden gezocht naar een passend laadstation. De kaart geeft vervolgens een overzicht van de beschikbare laadpunten.

In het detailvenster lees je welk type stekker wordt aangeboden en of je rekening moet houden met openingstijden (en daarmee beschikbaarheid) van de locatie. Bij het zoeken naar een geschikt oplaadpunt kun je opgeven hoeveel kilometer je bereid bent óm te fietsen. Bovendien kun je filteren op stekkertype en kun je aangeven hoeveel oplaadpunten de locatie minimaal moet bevatten.

Kom je een nieuw punt tegen dat nog niet in de database is opgenomen, dan kun je deze handmatig toevoegen. Naast de laadpunten geeft de app aan of er nog aanvullende faciliteiten beschikbaar zijn, zoals sanitair en horeca. Je mag de app gratis gebruiken.


E-Bike Ladestationen

3 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 6.0 en iOS 8.0
Taal: Duits