Wil je minder tijd kwijt zijn met het bijhouden van updates voor geïnstalleerde software en er tegelijkertijd voor zorgen dat het systeem altijd up-to-date is?

Dennis Gandasoebrata

 

Met FileHippo App Manager kun je een groot deel van de updates automatiseren. De gedachte achter het programma is eenvoudig: de software neemt de computer onder de loep en controleert welke programma’s aanwezig zijn. Een lijst van geïnstalleerde programma’s wordt naar de servers van FileHippo gestuurd om te controleren of er nieuwe updates beschikbaar zijn. Je moet er natuurlijk wel mee akkoord gaan dat de lijst van programma’s daarmee ook bij de makers van FileHippo bekend wordt.

filehippo 2

My Apps
De opbouw van het programma is eenvoudig: op de tab My Apps vind je een overzicht van de aanwezige programma’s en geeft de kolom uiterst rechts aan of er updates voor beschikbaar zijn. De updates - voor alle programma’s of juist een selectie daarvan - kunnen automatisch worden gedownload en toegepast. Gelukkig kun je ook specifieke programma’s uitsluiten, als je niet wilt dat hiervoor updates worden toegepast. (Bijvoorbeeld voor dat bekende programma dat in de advertentie te zien is.)


Product: FileHippo App Manager (filehippo.com/download_app_manager/)

3 en half sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* Eenvoudige gebruikersomgeving
* Specifieke programma’s uit te sluiten
Minpunten: 
* Overzicht van geïnstalleerde programma’s wordt extern gedeeld