Sinds kort is het streaminglandschap in Nederland aangevuld met Disney+. Uiteraard hoort daar ook een app bij, waarmee je toegang hebt tot het aanbod van deze entertainmentuitgever.

 

Dennis Gandasoebrata

disney 2

De app heeft een overzichtelijke weergave, waarin je bovenin een selectie ziet van het aanbod gebaseerd op het persoonlijke kijkprofiel (al zal dit in de praktijk waarschijnlijk ook worden aangevuld met keuzen van de redactie).De app heeft een overzichtelijke weergave, waarin je bovenin een selectie ziet van het aanbod gebaseerd op het persoonlijke kijkprofiel (al zal dit in de praktijk waarschijnlijk ook worden aangevuld met keuzen van de redactie).

Je kunt de content meteen bekijken, maar in plaats hiervan ook downloaden om op een later moment te bekijken. Je kunt de app gebruiken en tegelijkertijd op drie andere apparaten een stream starten. De app is bovendien geoptimaliseerd voor zowel smartphone- als tabletgebruik.

Bij onze testversie bleek de app nog een aantal kinderziekten en beperkingen te hebben. Zo is het nog niet mogelijk om automatisch de volgende aflevering te kijken, maar stopt de clip. De makers brengen regelmatig een nieuwe versie uit, dus de kans is groot dat deze kinderziekten er op het moment van publicatie grotendeels uit zijn.


Disney+

3 en half sterren 

Prijs: gratis (werkt alleen met betaald abonnement)
Systeemeisen: Android 5.0 en hoger, iOS 11.0 en hoger
Taal: Nederlands, Engels