Van de makers van NordVPN komt NordPass. Met deze app kun je je aanmeldingsgegevens (en andere gevoelige informatie) veilig opslaan op een centrale locatie.

 

Dennis Gandasoebrata

nordpass 2

Zoals je mag verwachten van een moderne wachtwoordmanager, ondersteunt de app ook het automatisch invullen van wachtwoorden, bijvoorbeeld in apps of op websites. Maak je gebruik van diensten waartoe meerdere personen toegang hebben (bijvoorbeeld in je gezin), dan kun je individuele items met anderen delen.Zoals je mag verwachten van een moderne wachtwoordmanager, ondersteunt de app ook het automatisch invullen van wachtwoorden, bijvoorbeeld in apps of op websites. Maak je gebruik van diensten waartoe meerdere personen toegang hebben (bijvoorbeeld in je gezin), dan kun je individuele items met anderen delen.

De gebruikersomgeving heeft een overzichtelijke opbouw: bovenin vind je verschillende categorieën, zoals wachtwoorden en beveiligde notities. Er is ondersteuning voor vingerafdrukken, zodat je inhoud beschermd is.

De gegevens worden in de cloud opgeslagen (zodat je ze via verschillende apparaten kunt opvragen), maar worden eerst lokaal op het apparaat versleuteld. Dit betekent dat de makers van de app ook in theorie geen zicht hebben op de gegevens die in de cloud zijn bewaard.

NordPass werkt op basis van een abonnementsmodel, dat verkrijgbaar is vanaf drie euro per maand.

NordPass

4 sterren 

Prijs: Vanaf € 3,- (op basis van 1-jarig abonnement)
Systeemeisen: Android 5.0 en hoger, iOS 11.0 en hoger
Taal: Engels