Muziekliefhebbers die meer uit hun headset willen halen, kunnen een kijkje nemen bij de app Boom.

 

Dennis Gandasoebrata

boom 2

Hiermee kun je - naast andere muziektaken - optimalisaties uitvoeren voor de weergave via een headset. Goed voorbeeld hier van is de 3D Surround Sound-functie. Hierbij wordt de muziekweergave zodanig aangepast dat het lijkt alsof het geluid van meerdere kanten tegelijkertijd komt. Normaal gesproken worden dergelijke implementaties door de fabrikant van de headset zelf aangeboden, maar Boom onderscheidt zich juist doordat het merk- en modelonafhankelijk werkt. Dat werkt in de praktijk naar behoren: het geluid lijkt afkomstig van verschillende kanten.Hiermee kun je - naast andere muziektaken - optimalisaties uitvoeren voor de weergave via een headset. Goed voorbeeld hier van is de 3D Surround Sound-functie. Hierbij wordt de muziekweergave zodanig aangepast dat het lijkt alsof het geluid van meerdere kanten tegelijkertijd komt. Normaal gesproken worden dergelijke implementaties door de fabrikant van de headset zelf aangeboden, maar Boom onderscheidt zich juist doordat het merk- en modelonafhankelijk werkt. Dat werkt in de praktijk naar behoren: het geluid lijkt afkomstig van verschillende kanten.

Verder kun je Boom gebruiken om het volume van de headset te ‘verhogen’. Je bent daardoor niet meer afhankelijk van de beperkingen die de headset-fabrikant je oplegt zelf. Voor muziekliefhebbers is ook de equalizer-optie interessant, waarmee je je eigen equalizer-instellingen kunt maken. Je kiest daarbij tussen een 16-band of 8-band equalizer.

Ben je tevreden over de app, dan vragen de makers om een bijdrage. Je betaalt hiervoor circa € 5,50 per half jaar en hebt hiermee toegang tot alle functies. Advertenties worden bovendien verwijderd.

Boom

3 sterren 

Prijs: gratis (met advertenties)
Systeemeisen: Android 5.0 en hoger
Taal: Engels