Banken hebben de kracht van mobiele apps inmiddels ook ingezien en zetten een app steeds vaker in voor klantenbinding en het verhogen van de dienstverlening.

 

Dennis Gandasoebrata

kendu 2

Zo lang de kwaliteit van de uitgebrachte apps hoog ligt en ze daadwerkelijk iets toevoegen, is dat wat ons betreft een goede ontwikkeling.Zo lang de kwaliteit van de uitgebrachte apps hoog ligt en ze daadwerkelijk iets toevoegen, is dat wat ons betreft een goede ontwikkeling.Een goed voorbeeld hiervan is Kendu. Met deze app, uitgegeven door ABN AMRO, kun je je geld laten beleggen door experts van die bank.

Tijdens de ingebruikname wordt een risicoprofiel opgesteld, vergelijkbaar met het analoge proces dat je nu al doorloopt als je wilt beleggen bij een bank. De app vraagt bijvoorbeeld voor welk doel je wilt beleggen en welke termijn je hiervoor reserveert. Op basis van je persoonlijke profiel worden de beleggingen gedaan.Er is een minimale inleg van vijftig euro nodig.

Prettig is de tijdlijn van de app, waarin je op jaarniveau afleest hoe ver je verwijderd bent van je financiële doelen. Op basis van de ontwikkeling geeft de app proactief tips om eventueel bij te sturen.


Kendu

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 6.0 en hoger, iOS 11.0 en hoger
Taal: Nederlands