Heb je behoefte om de computer eens flink op te schonen?

Dennis Gandasoebrata


Soms blijven na het deïnstalleren van programma restjes achter op het systeem. Revo Uninstaller helpt je bij het écht verwijderen van alle programma’s. Er is een betaalde, maar ook een gratis versie beschikbaar. Die laatste is een prima startpunt in het geval van dwarsliggende software. Het programma zelf is in twee uitvoeringen beschikbaar: een die je installeert en een die je zonder installatie kunt uitvoeren (‘portable’ variant).voor je pc van verschillende makers in één keer downloaden, installeren en bijwerken. Bovendien biedt het een centrale plek waar de verschillende programma’s worden ondergebracht.
revo uninstaller 2
Windows-apps
Met Revo Uninstaller kun je ook standaard Windows-apps verwijderen en dat is een prettige bijkomstigheid. Hoewel Microsoft het gelukkig steeds vaker mogelijk maakt dat standaard-apps kunnen worden verwijderd (in tegenstelling tot eerdere versies van Windows 10), is dat helaas nog niet voor alle apps het geval. Het programma is opgebouwd uit meerdere secties, waarbij de sectie Uninstaller de meest belangrijke is: hierin vind je het overzicht van de ondersteunde programma’s. Met de Hunter-modus kun je en willekeurig programma ‘aanwijzen’ en vervolgens deïnstalleren.

Heb je behoefte aan meer functionaliteit, dan kun je alsnog de overstap maken naar de betaalde versie. Die biedt onder meer een back-upfunctie en de mogelijkheid om meerdere programma’s tegelijkertijd te verwijderen.

Product: Revo Uninstaller, www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download

3 en half sterren

Prijs: gratis / Pro: $ 24,95 / Pro Portable: $ 29,95
Pluspunten:
* ondersteuning voor Windows-apps
* programma’s aanwijzen via Hunter-modus
Minpunten: 
* geen ondersteuning browserextensies
* geen back-upmogelijkheid