Wachtwoorden, productsleutels of bestanden kwijt? Of wil je die bestanden juist op afstand wissen? De aaps voor digitale voor- en nazorg geven je als gebruiker alle controle over je data. In dit artikel: iPrey: vind je apparaten.

 Dennis Gandasoebrata

umate 2

 

Bijna elke fabrikant biedt een ‘Vind mijn apparaat’-functie aan, maar nadeel hierbij is dat je niet alle verschillende apparaten in één overzicht ziet. Dat kan wel met Prey. Dit biedt een centrale omgeving waarin je meerdere apparaten kunt beheren. Je betaalt voor de dienst een maandelijks bedrag als je meer dan 3 apparaten wilt beheren, bij minder is de dienst gratis.

Is het apparaat kwijt, dan markeer je het als vermist. Prey geeft vervolgens een kaart weer met de laatst bekende locatie. Kies voor Activity Log om te zien welke acties met het apparaat zijn uitgevoerd. Je hebt vervolgens toegang tot aanvullende acties, zoals het laten klinken van een alarm of het tonen van een bericht op het scherm van het verloren apparaat. Je kunt ook het apparaat vergrendelen. Voor meer geavanceerde functies, zoals het op afstand ophalen van bestanden van het apparaat om het daarna te wissen, heb je de betaalde versie van Prey nodig. De makers geven bovendien aan dat ze hard werken aan de mogelijkheid om een verloren apparaat op afstand alsnog te kunnen versleutelen. Ook die functie is voorbehouden aan de betaalde variant.

P

Product: Prey

3 en half sterren 

Prijs: gratis (3 apparaten), € 6,- per maand (10 apparaten)
Systeemeisen: Android, iOS, Windows, MacOS
Taal: Engels