Wachtwoorden, productsleutels of bestanden kwijt? Of wil je die bestanden juist op afstand wissen? De aaps voor digitale voor- en nazorg geven je als gebruiker alle controle over je data. In dit artikel: iMyFone Umate Pro: maak je iPhone leeg.

 Dennis Gandasoebrata

umate 2

 

Weg is weg: dat is wellicht de beste beschrijving van het doel van Umate Pro. Met dit programma kun je de inhoud van je iPhone volledig verwijderen, bijvoorbeeld voordat je deze aan een familielid geeft of te koop aanbiedt.

Bij de verwijderactie worden de verwijderde bestanden opnieuw overschreven met andere data, waardoor het later ‘terughalen’ van deze gegevens flink wordt bemoeilijkt. Het programma zorgt daarmee (op papier) voor een veiliger aanpak dan de iPhone alleen te het herstellen naar de fabriekswaarden. Je kunt ook specifieke bestanden verwijderen, bijvoorbeeld de tijdelijke bestanden binnen het besturingssysteem.

De software ondersteunt daarbij ook data van apps zoals Whatsapp, Snapchat en Facebook. Tijdens het verwijderen kun je kiezen uit drie niveaus, waarbij elk niveau een hogere mate van wissen (en overschrijven) aangeeft.

Het programma is niet gratis, maar werkt op basis van een abonnementsmodel. Zo is er een abonnement voor 1 apparaat, maar ook een familieabonnement dat op 2 tot 5 apparaten mag worden gebruikt.

 

Product: iMyFone Umate Pro

3 sterren 

Prijs: € 30,- per jaar (1 apparaat) of € 50,- per jaar (2-5 apparaten)
Systeemeisen: iOS 7.0 en hoger
Taal: Engels