Wachtwoorden, productsleutels of bestanden kwijt? Of wil je die bestanden juist op afstand wissen? De aaps voor digitale voor- en nazorg geven je als gebruiker alle controle over je data. In dit artikel: NirSoft ProduKey: achterhaal productsleutels.

 

Dennis Gandasoebrata

produkey

Bij een geplande herinstallatie van Windows installeer je ook je favoriete programma’s opnieuw en daarbij heb je soms de productsleutel(s) nodig. Weet je die niet meer, dan kun je gebruikmaken van de app NirSoft ProduKey waarmee je bestaande productsleutels achterhaalt. Dit doe je uiteraard wel voordat je de computer leegmaakt en een nieuwe installatie uitvoert.

In het hoofdvenster toont ProduKey een overzicht van de aangetroffen software en bijbehorende productsleutel(s). Het ondersteunt onder meer het terughalen van de sleutels voor Windows en Office, maar ook van andere programma’s uitgegeven door Microsoft.

Je kunt ook sleutels van een externe schijf achterhalen en ook sleutels van een computer die niet meer opstart door de betreffende harde schijf op een andere computer aan te sluiten.

Ook prettig is dat hij Windows 98 tot en met Windows 10 ondersteunt.


Product: NirSoft ProduKey

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Windows 98 tot en met Windows 10
Taal: Engels