Wachtwoorden, productsleutels of bestanden kwijt? Of wil je die bestanden juist op afstand wissen? De aaps voor digitale voor- en nazorg geven je als gebruiker alle controle over je data. In dit artikel: Resilio Sync, back-ups op je eigen cloud.

 

Dennis Gandasoebrata

resilio 2

Veel gebruikers kiezen voor de cloud bij het maken van back-ups van hun Android-toestel. De makers van Resilio Sync gooien het over een andere boeg en laten je back-ups maken om die vervolgens naar je eigen cloud te sturen. Lees: op een lokale computer op te slaan. Je bent hierdoor niet meer gebonden aan het gebruik van externe cloudopslag, maar hebt wel het gemak van automatische back-ups.

In Resilio Sync bepaal je zelf op welke opslag de back-up wordt bewaard. Je kunt hierbij kiezen tussen onder meer een tablet, Windows of Apple-computer. Ook ondersteunt de app-opslag op een NAS binnen je thuisnetwerk. De makers hebben ook slimmigheden ingebouwd die het instellen van Sync vereenvoudigen. Goed voorbeeld hiervan is de QR-code die je kunt scannen om twee apparaten aan elkaar te koppelen. In een overzichtspagina zie je alle apparaten die geschikt zijn voor een back-up en of ze online zijn. Sync stelt geen limieten aan de bestandsgrootte, dus ook de wat grotere bestanden zoals ZIP-archieven kun je tussen de apparaten delen.

PCA sterren 4 5 310
Product: Resilio Sync

4 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.0 en hoger
Taal: Engels