In Hebbedingen?! bespreken we hard- en software en diensten die ons leven gemakkelijker en leuker moeten maken. De uitgebreide reviews vind je op pcactive.nl

Aad Munsterman en Rob Coenraads


Q27 header visual 3

 

Een 27inch monitor met 2560x1440 pixels biedt ruim voldoende werkruimte voor een scala aan computeractiviteiten. Daarnaast is deze maat ook prima geschikt om films te bekijken. De eerste Youtube 1440P-natuurfilm geeft ons al een positief gevoel over dit scherm. De resolutie van het IPS-paneel valt in de categorie QHD (tussen Full-HD en 4K), prima geschikt dus om op redelijk korte afstand te kijken. De monitor heeft een speciale kunstzinnige voet en een scherm met een anti-schittering glaslaag en zeer dunne rand. Aansluiten van de monitor kan via DisplayPort 1.2 en 2xHDMI 1.4. Er is dus geen VGA- of DVI-ingang. Verder heeft het scherm twee ingebouwde luidsprekers, geen Vesa-aansluiting en kan het niet in hoogte worden versteld, maar wel naar voren en achteren kantelen.

De helderheid en kleuren spetteren ervan af. Zonder aanpassingen ziet de weergave er al top uit, waarmee duidelijk wordt dat de monitor goed gekalibreerd is afgeleverd. De beeldverhouding is 16:9, zoals we van de hedendaagse tv’s gewend zijn, de verversingssnelheid is tot 75Hz met een reactietijd van 5 ms, er is een contrastwaarde van 1300:1, de helderheid is 350 nits, de kleurdekking is 107% RGB en 90% Adobe RGB. Zowel het uiterlijk als de beeldweergave van de monitor vallen bij ons goed in de smaak. Geen scherm specifiek voor high-end gamers, maar wel voor alle andere standaardactiviteiten.

 

Product: AOC Q27T1 QHD-monitor

4 en half sterren

Adviesprijs: :€ 286,-
Pluspunten: 
* mooie uitstraling met prima beeld voor zijn prijs
* universeel bruikbaar
Minpunten: 
* geen high-end gaming specificaties
* beperkte ergonomische instellingen