ANWB geeft alweer enige tijd een app uit en onlangs zag versie 4.0 het levenslicht.

 

Dennis Gandasoebrata

ANWB

In deze versie is vooral de gebruikersomgeving onder handen genomen en is de navigatie verbeterd. Onderin de app vinden we vier knoppen, die toegang geven tot de belangrijkste onderdelen. De eerste knop geeft je toegang tot de verkeersinformatie met een lijst en een kaart van de actuele files. Ook kun je hier een route plannen. Zodra de app op de hoogte is van je vaste routes, kun je een notificatie krijgen als er een vertraging is gemeld op het traject, zodat je hier je planning op kunt aanpassen.

Via de tweede sectie heb je toegang tot het parkeeronderdeel, dat je navigatie-instructies geeft om direct naar een vrije parkeerplek te navigeren. Mobiel parkeren wordt nu ondersteund in circa 160 steden.

Via het onderdeel Tanken zie je onder meer de actuele prijzen bij tankstations. Op het moment van schrijven is de informatie van zo’n 4.000 stations beschikbaar via de app. Sommige functies van de app zijn voorbehouden aan leden van de ANWB. Het gaat hier om File Alert, ANWB Parkeren en het onderdeel Mijn Auto.

 

Product: ANWB Onderweg

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5, iOS 9
Taal: Engels, Nederlands