Op browsergebied hebben Android-gebruikers vooral de afgelopen tijd niet te klagen. Onlangs bracht Vivaldi een op Chromium-gebaseerde browser uit voor Android.

 

Dennis Gandasoebrata

vivaldi browser3


In eerste instantie voor de telefoon, maar een tabletvariant wordt ook verwacht. Hoewel de software (inclusief gebruikersomgeving) nog volop in ontwikkeling is, ziet de app er al prettig uit. De makers richten zich daarbij duidelijk op privacyfuncties, waaronder de prominente privétabs

Handig is de optie om notities te maken tijdens het browsen. De notities worden bovendien automatisch gesynchroniseerd tussen je verschillende apparaten. De synchronisatie verloopt versleuteld en is beveiligd met een wachtwoord. Je bepaalt zelf welke onderdelen worden gesynchroniseerd, waaronder internetfavorieten en instellingen. Er zitten nog een paar handigheden in de browser. Zo vinden we de mogelijkheid om schermopnames te maken van een hele site of een selectie ervan. Om het overzicht van verschillende tabbladen te behouden, maakt de browser gebruik van een tabwisselaar. Hierin zijn verschillende tabbladen ondergebracht, zoals geopende tabs en recent gesloten tabs.

Het aantal op Chromium gebaseerde browsers neemt steeds meer toe. De browser van Vivaldi valt in positieve zin op door de geordende gebruikersomgeving en de sterke focus op de privacyopties.

Product: Vivaldi Browser

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5
Taal: Engels