Maak je vaak screenshots op je telefoon, dan kan het ordenen ervan een flinke uitdaging worden. Firefox ScreenshotGo moet hierbij helpen.

 

Dennis Gandasoebrata

screenshot 2


De app indexeert de gemaakte screenshots en maakt deze doorzoekbaar. Allereerst toont het in het overzichtsscherm de volledige collectie. Hiermee zie je in één oogopslag welke screenshots je hebt gemaakt en heb je de mogelijkheid om screenshots te importeren.

De teksten in de screenshots worden geïndexeerd door ScreenshotGo en zijn daarna doorzoekbaar. Screenshots zonder tekst worden niet getoond. Eenmaal gevonden, kun je de teksten in de screenshots markeren en bijvoorbeeld kopiëren of gebruiken als zoekterm om online verder te zoeken.

Handig is ook de optie om screenshots direct toe te voegen aan een categorie zodra je het screenshot hebt gemaakt. Dit maakt het terugvinden op een later moment een stuk eenvoudiger. Er zijn standaardcategorieën, maar je kunt ook een eigen categorie maken. De app voegt ook een knop toe (Go), waarmee je snel screenshots kunt maken en je de gemaakte screenshots snel met anderen kunt delen.

 

Product: Firefox ScreenshotGo

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5
Taal: Engels