Met de MX Master 3 muis en MX Keys toetsenbord brengt Logitech een geweldige combinatie van toetsenbord en muis uit. Zo kun je heel snel en precies scrollen en is de ergonomie ook flink verbeterd.

Wie heeft er niet een Logitech-muis en -toetsenbord (gehad)? Al decennialang beschikken veel computergebruikers over deze producten, waarvan je soms denkt dat er niet veel nieuws bedacht kan worden. Logitech zit echter natuurlijk niet stil en komt met de MX Master 3 muis en MX Keys toetsenbord. Wat is er nieuw en hoe goed zijn de MX Master 3 muis en MX Keys toetsenbord, lees hier de review!

Logitech MX Master 3 muis en MX Keys toetsenbord
De MX Master 3 is ontworpen in Zwitserland en volgt de MX2 op. De belangrijkste wijzigingen van de muis zijn de verbeterde ergonomische uitvoering en het elektromagnetische scrollwiel. Met dat laatste kun je in enkele seconden door duizenden lijnen scrollen. Opvallend is dat de sensor op alle oppervlakken werkt! Het MX Keys toetsenbord heeft intelligente verlichting en aanpasbare functietoetsen. Met Logitech Options kun je, per applicatie, functies aan muisknoppen toewijzen en de functietoetsen van het toetsenbord herdefiniëren. Zowel de muis als toetsenbord kunnen aan drie apparaten, via een mix van bluetooth of Logitech Unifying-ontvanger, worden gekoppeld. De Flow-technologie maakt het mogelijk om max. 3 Windows/Mac-computer tegelijk te bedienen en afbeeldingen en documenten tussen de systemen te knippen en plakken. Met de rechtshandige muis kun je supersnel geruisloos scrollen (van 200 tot 4000 dpi) en de programmeerbare zijknoppen zitten op de juiste plek. Het toetsenbord is compatibel met Windows, MacOs, Linux, iOS en Android, ziet er stevig en overzichtelijk uit en is, na even wennen vanwege andere plaatsing van toetsen, prettig te bedienen. Er is aan de achterzijde echter geen hoogte-instelling aanwezig. Beide apparaten worden snel opgeladen via een usb-c-aansluiting en gaan dan lang mee.

Logitech MX Master 3

5 sterren
Prijs € 109,-
+ perfecte muis
- geen

Logitech MX Keys

4 en half sterren
Prijs € 109,-
+ stevig gebouwd en intelligente verlichting
- hoogte niet instelbaar

Prijs muis en toetsenbord samen € 199,-

Lifestyle beide 1