De Motorola One Action is een ‘actiecamera-variant’ van de Motorola One Vision, die we recent hebben getest en met 4 sterren beoordeeld (zie onze website). We kijken daarom nu alleen naar het cameradeel, want de rest is vergelijkbaar is met de One Vision.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Motorola 1 acrion SL1500
Het toestel heeft drie camera’s, waarvan er één specifiek als actiecamera werkt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een 117 graden ultra-groothoeklens, waardoor er veel meer beeld wordt weergegeven. De Quad Pixel-techniek zorgt ervoor dat met weinig licht goede doortekende foto’s worden gemaakt. Een 48MP sensor vangt veel meer licht op en genereert daarbij via pixelbinding heldere 12MP foto’s. Opvallend is dat in actiecamera-modus verticaal (portretmodus) kan worden gefilmd, waarbij de video horizontaal (landschapmodus) wordt opgenomen! Bij de video-instellingen is een knop aanwezig om het toestel in deze actiecamera-modus te zetten of in de standaard modus, waarbij de stand van het toestel bepalend is hoe het beeld wordt opgenomen. Er wordt gebruikgemaakt van geavanceerde beeldstabilisatie nadat de opnames zijn gemaakt, zodat bij schokkerige opnames toch een stabiel beeld wordt verkregen.

Er wordt kunstmatige intelligente toegepast om met Auto Smile automatisch foto’s te maken als alle personen in beeld lachen. Met Smart Composition kan een betere foto worden gegenereerd, door bijvoorbeeld de uitsnede te wijzigen, en met Portrait Lighting kun je kiezen uit diverse belichtingsopties met zowel de voor- als achtercamera.

.  

Product: Motorola One Action

4 sterren

Adviesprijs: :€ 259,-
Pluspunten: 
* action cam-voorzieningen
* goede prijs-prestatieverhouding
Minpunten: 
* prestaties in lijn met prijs