Het personaliseren en ‘tweaken’ van Windows 10 blijft populair, en terecht. Het besturingssysteem is immers ontworpen voor de grote massa en dat betekent dat vooral voor gevorderde gebruikers er nog genoeg te wensen blijft.

Dennis Gandasoebrata

De makers van Customizer God spelen hierop in. Zoals de naam doet vermoeden, richt dit programma zich hoofdzakelijk op het aanpassen van de gebrukerervaring. Het programma heeft een eenvoudige opbouw. Links vind je de verschillende onderdelen die je kunt aanpassen, waaronder de pictogrammen van Verkenner, het systeem en het actiecentrum. De werking is eenvoudig: kies het alternatieve pictogram en bevestig de keuze met een klik op Change.

customizergod

Ben je achteraf niet tevreden met het resultaat, dan kun je de actie terugdraaien via de knop Restore. Via de knop uiterst rechts roep je de aanvullende opties op. Deze vergen eerst wel de nodige uitleg, die in de software ontbreekt. Zo vind je knoppen waarmee je de cache van de pictogrammen kunt leegmaken (om de nieuwe pictogrammen geforceerd te starten), knoppen om een back-up te maken en knoppen om de gebruikersomgeving opnieuw op te bouwen.


Product: Customizer God (www.door2windows.com/customizergod)

4 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* eenvoudig aanpassen van pictogrammen
* hoeft niet te worden geïnstalleerd
Minpunten: 
* beperkt zich tot pictogrammen