Tweakingprogramma’s zijn er genoeg, maar soms is het prettig om aan de slag te gaan met een programma dat zich specifiek richt op één taak. Goed voorbeeld hiervan is 7+ Taskbar Tweaker.

Dennis Gandasoebrata

Met dit gratis programma neem je de Windows-taakbalk (van Windows 7 tot en met Windows 10) onder handen. Sommige opties zijn niet ‘uniek’ en kunnen ook via de eigen gebruikersomgeving van Windows worden aangepast, terwijl andere opties zich behalve via dit programma alleen via het Windows-register laten aanpassen.

taskbartweaker 2

Met de Taskbar Inspector vraag je een overzicht op van alle knoppen op de taakbalk en kun je vervolgens verschillende acties uitvoeren, waaronder het opnieuw groeperen van de knoppen. Het is prettig dat de makers een uitgebreide Help-sectie hebben toegevoegd, sommige opties spreken niet voor zich en dankzij de uitleg word je niet gedwongen om een instelling eerst te veranderen om het bijbehorende resultaat te zien. Zoals bij elk tweakingprogramma blijft het verstandig om in elk geval een back-up van het systeem achter de hand te hebben, voor het geval er iets misgaat. 7+ Taskbar Tweaker biedt geen ingebouwde optie om dit te doen.


Product: 7+ Taskbar Tweaker (https://rammichael.com/7-taskbar-tweaker)

4 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* Alle tweaks voor de Taakbalk op één centrale locatie
* Uitgebreide uitleg per onderdeel
Minpunten: 
* Geen ingebouwde back-upvoorziening