Het ongestoord kunnen doorwerken in Windows (en op andere apparaten, zoals de Mac en smartphone) is geen vanzelfsprekendheid.

Dennis Gandasoebrata


Systeemmeldingen, nieuwe e-mail en andere pop-ups kunnen ervoor zorgen dat je telkens wordt onderbroken in het werk. De makers van Freedom hebben een app ontwikkeld waarmee je je kunt afsluiten van bepaalde afleidingen. De gratis trial geeft recht op 7 proefsessies: hierna kun je een abonnement afsluiten om de software te gebruiken.
freedom 2

Na installatie vind je het app-pictogram in het systeemvak van de taakbalk. De eigenlijke configuratie vindt plaats via een online dashboard. Hierin geef je aan wat er moet worden geblokkeerd. Dit kunnen websites zijn, maar ook specifieke apps. Door de sessie te starten, worden de beperkingen van kracht. Via de app in de taakbalk kun je de instellingen aanpassen en bepalen op welke apparaten de sessie moet gelden. Zo kun meerdere apparaten activeren, bijvoorbeeld de laptop en smartphone tegelijk. Bovendien is er de Locked Mode, die moet voorkomen dat je tijdens een sessie in de verleiding komt om bepaalde websites of apps alsnog te openen. De Locked Mode zet de blocklists gedurende de sessie op slot, zodat je ze niet kunt aanpassen.


Product: Freedom (https://freedom.to)

3 en half sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* online omgeving
* werkt op meerdere apparaten
Minpunten: 
* geen eenmalige afkoop, maar alleen abonnementsmodel