Sonos is een high-end leverancier van draadloze multiroom luidsprekersystemen en Ikea kennen we van ‘alles voor in huis’. Gezamenlijk brengen ze nu een boekenplank- en een lampluidspreker, beiden met ingebouwde versterker.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Zoals we dat van Ikea kennen, zijn zowel de boekenplank- als lampluidspreker simplistisch en modern vormgegeven. Beide luidsprekers zijn leverbaar in de kleuren wit en zwart. De vrij grote lampluidspreker is gebaseerd op de Sonos One, maar dan zonder stembediening. De boekenplankluidsprekers zijn een nieuw ontwerp.

Standaard communiceren de apparaten via wifi, voor LAN-koppeling is een RJ45-poort inclusief aansluitkabel aanwezig. Een bluetooth-koppeling wordt niet ondersteund. Op de apparaten zitten enkele knoppen: voor volume, pauze/start en een lampschakelaar. In de lampfitting kan elke E14-ledlamp tot 7 watt wordt gedraaid.

Voor het gebruik van deze luidsprekers met de van Sonos bekende hoge geluidskwaliteit, volg je de installatieprocedure via de Sonos Controller-app, beschikbaar voor iOS, Android en Windows. Apple-gebruikers kunnen ook via Airplay 2 streamen – ChromeCast voor Android is niet aanwezig. Vanaf het najaar zijn de Symfonisk-producten ook aan te sturen via de nieuwe Ikea Home smart-app en de Symfonisk-afstandsbediening. Het is dan mogelijk om de luidsprekers te combineren met andere slimme Ikea-producten.

De Symfonisk-luidsprekers hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Omdat ze ook een versterkdeel bevatten, zijn er legio mogelijkheden om ze in je woning te plaatsen en via de Sonos-app of Airplay aan te sturen. De Symfonisk-luidsprekers zijn te combineren met andere Sonos-producten voor nog meer mogelijkheden.

.  

Product: Sonos Ikea Symfonisk boekenkast- en schemerlampluidspreker

4 sterren

Adviesprijs: : boekenkastluidspreker € 99,-, schemerlampluidspreker € 179,-
Pluspunten:
* geluidskwaliteit
* multi-inzetbaar
Minpunten: 
* uitvoering van de speakers is persoonlijke smaak
* geen ChromeCast en bluetooth-support