De Eufycam is een beveiligingssysteem met een basisunit en één of twee camera’s, geschikt voor binnen en buiten. Daarnaast zijn, als aanvulling, losse camera’s te koop.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Voor toegang tot de configuratie van de camera’s en de opgeslagen en live beelden is er de EufyCam Security app (IOS en Android). De accu van de camera heeft een capaciteit van 13.400 mAh, goed voor 1 jaar werking!

De camera heeft een F2.2 lichtsterke lens met een Sony Exmor-sensor. De kijkhoek is 140° en de digitale zoom gaat tot 8x. Het nachtzicht heeft een bereik van 10 meter. Er is voorzien in anti-diefstalalarm.

Opslag van beelden is altijd een belangrijk selectiecriterium. Bij de basisunit wordt een 16GB sd-kaart meegeleverd (max. 128 GB) waarop de full-hd 1080p mp4-beelden worden opgenomen met 128-bit AES-versleuteling. De beelden kunnen alleen gelezen worden via de EufyCam Security-app. Vanuit die app kun je het beeldmateriaal downloaden, delen, opslaan op een NAS of verwijderen.

Installatie is erg simpel. De kwalitatief hoogwaardige lens en sensor zorgen ervoor dat de beelden er helder uitzien, ook bij nachtzicht. Al met al is het een camerasysteem waar goed over is nagedacht, met een kwaliteit en functies die veel gebruikers zullen aanspreken.

 

Product: Anker Eufycam beveiligingssysteem

3 en half sterren

Prijs: single pack € 249, dual pack € 399, enkele camera € 169
Pluspunten:
* kwaliteit, accucapaciteit van een jaar
* lokale opslag
* geen abonnement nodig
Minpunten: 
* handleiding en app niet in de Nederlandse taal
* app kan maar op één apparaat tegelijk actief zijn