Een goede internetverbinding is voor veel mensen belangrijk, zowel voor thuis als voor kleine bedrijven. De Multy X/Mini Pack van Zyxel, bestaande uit de Multy X in combinatie met de Multy Mini, zou een wifidekking moeten bieden tot ruim 400 vierkante meter.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

De installatie is supereenvoudig en wordt gestuurd door de Zyxel Multy-app. Je koppelt de X-basiseenheid aan de modem/router en steekt de stekker in het stopcontact. Daarna voer je de uitbreiding uit met de Mini. Via de app krijg je een indicatie of de Mini te dichtbij of te veraf van de basiseenheid is gepositioneerd.

Aan de achterzijde van de Multy X zitten vier RJ45 LAN-poorten voor aansluiting van de router en de rest van de LAN-apparatuur, en een usb2-poort met Quick Charge 3.0, voor het snel opladen van je telefoon, tablet etc. Er kunnen tot vijf Multy Mini-units aan de configuratie worden toegevoegd. De Mini heeft 1 LAN-poort en een usb-oplaadpoort.

PRimage ZyxelMini1
Met de Multy X gekoppeld aan de router in de woonkamer en de Multy Mini op de eerste verdieping, meten we een iPerf3 TCP-doorvoercapaciteit van gemiddeld 600 Mbps. Bij plaatsing van de Mini op zolder (twee lagen beton) meten we een gemiddelde van 415 Mbps. Dat zijn mooie prestaties en meer dan genoeg voor meerdere Netflix 4K-streams. De wifidekking is door de gehele woning prima.

Kortom, een wifi mesh-systeem dat eenvoudig is te installeren, met goede doorvoercapaciteit en geschikt voor gebruikers die geen uitgebreide routerfunctionaliteit nodig hebben.

  

Product: Zyxel Multy X en Multy Mini Pack

4 sterren

Prijs: : € 289,-
Pluspunten:
* eenvoudig te installeren
* goed bereik en snelheden
Minpunten: 
* beperkte functionaliteit