Telefoons zijn onder te verdelen in diverse prijsklassen. Telefoons tot rond de € 250 vallen in de zogenoemde budgetklasse. Waarin wijkt zo’n budgettelefoon af ten opzichte van de middenklasse (tot ongeveer € 500) en de topmodellen (€ 1000 of meer)?. Hier een review van de Motorola Moto G7 (adviesprijs € 250,-)

Aad Munsterman

Motorola Moto G7 2De Motorola Moto G7, zonder nadere toevoeging, is onderdeel van de budgetserie met de modellen Plus, Power en de Play. Het is een toestel waarmee je voor de dag kunt komen door de dure uitstraling.
Voor de prijs heeft de G7 de volgende specificaties: Android 9, 6,2”, IPS-LCD FHD+scherm (2270 * 1080) met Gorilla Glass, een Qualcomm SnapDragon 632 processor, 4/64GB processor/gebruikersgeheugen, een dubbel (12 en 5MP) camerasysteem met F1.8 lichtsterke lens, 3000 mAh accu met 15W TurboPower en snelle oplaadfunctie via usb-C, dual sim-slot, max. 512GB SD-slot, BlueTooth 5.0, enkele luidspreker, 3,5mm-jack voor hoofdtelefoon, te ontsluiten via pin, vingerafdruk of gezichtsherkenning.
Om beschadiging te voorkomen, wordt standaard een transparante kunststof hoes meegeleverd.
Het beeld ziet er prima uit en de verwerkingssnelheid voelt redelijk goed aan.
De camera levert prima foto’s en video’s.
Het besturingssysteem is puur Android aangevuld met Moto Actions waarmee je de telefoon met simpele gebaren acties kunt laten uitvoeren.
De accucapaciteit is voor dit type toestel wel wat zuinig.

Spreekt een puur Android-toestel je aan dan kun je ook het snellere en meer functionele Plus-model (50 euro duurder) bekijken.

   

Product: Motorola Moto G7


3 en half sterren

Prijs: € 250,-, winkelprijs  € 192,-
Pluspunten:
* Goed scherm en camera
Minpunten:
* Accucapaciteit
* Beperkte OS-ondersteuning