Telefoons zijn onder te verdelen in diverse prijsklassen. Telefoons tot rond de € 250 vallen in de zogenoemde budgetklasse. Waarin wijkt zo’n budgettelefoon af ten opzichte van de middenklasse (tot ongeveer € 500) en de topmodellen (€ 1000 of meer)?. Hier een review van de Xiaomi Mi A2 (adviesprijs € 249,-)

Aad Munsterman

Xiaomi 6X 蓝 正背组合 副本 2

Absolute budgettopper

Dit toestel is de absolute budgettopper momenteel. Je vindt geen telefoon die de Mi A2 kan kloppen op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. De processor van dit toestel is dezelfde die gebruikt wordt in duurdere middensegmenttoestellen en hij laat dan ook moeiteloos de concurrentie achter zich. Verder is het scherm behoorlijk en de bouwkwaliteit prima. De Mi A2 kreeg aan de achterkant een dubbele camera met een lens van 12 megapixel en een van 20 megapixel en de prestaties zijn buitengewoon voor dit prijssegment.

Ook in de software heeft Xiaomi grootste sprongen gemaakt, want hij werkt eveneens op Android One. Xiaomi wil dus ook niet op het vlak van updates minder presteren dan de concurrentie. Hij krijgt drie jaar lang beveiligingsupdates en twee jaar lang versie-updates. Daarmee geeft Xiaomi dus langer beveiligingsupdates dan Google verwacht voor het Android One-programma.

   
Product: Xiaomi Mi A2

PCA best getest 308

4 en half sterren

Prijs: € 249,-, winkelprijs € 167,-
Pluspunten:
* Uitzonderlijke prestaties
* Uitstekende dubbele camera
* Android One
Minpunten:
* geen 3,5mm-hoofdtelefooningang
* gemiddelde accuprestaties