Google Maps heeft recent een paar interessante extra’s gekregen, zoals waarschuwingen voor flitspalen en een indicatie van de drukte in het openbaar vervoer.

 

Dennis Gandasoebrata

googlemaps camera

Om met dat laatste te beginnen: voor reizigers in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven geeft de app voortaan aan wat de rustige en drukke momenten zijn in bus, tram of metro met behulp van poppetjes: hoe meer poppetjes hoe meer reizigers. Hoewel Google zelf hier nog geen uitspaken over heeft gedaan, verwachten we dat de functionaliteit op den duur naar meer Nederlandse plaatsen komt. In totaal worden er nu zo’n 200 plaatsen ondersteund.

De andere nieuwigheid is de waarschwing voor flitspalen en een indicatie van de maximale snelheid op bepaalde wegen. Een pictogram van een cameraatje op de kaart geeft aan waar je het risico loopt te worden geflitst. Op dit gebied heeft Google Maps geduchte concurrentie, onder meer van het populaire Flitsmeister. Voordeel van Maps is de integratie binnen één app. De makers proberen zoveel mogelijk data te verzamelen die voor reizigers van zowel eigen als openbaar vervoer van belang is.


Product: Google Maps

 

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0, iOS 
Taal: Nederlands, Engels