IKEA brengt steeds meer slimme producten op de markt, met als goed voorbeeld de samenwerking met Sonos voor een slimme speaker. In aanloop naar de nieuwe producten heeft IKEA de bestaande Tradfri-app opnieuw uitgebracht onder de naam Home Smart.

 

Dennis Gandasoebrata

ikea home smart camera

Niet zo vreemd: waar de app in het verleden primair was bedoeld voor het aansturen van de slimme verlichting van de meubelgigant, is het straks ook mogelijk om andere producten voor huisautomatisering aan te sturen.

Zo brengt IKEA nog deze zomer met Sonos een slimme speaker uit en heeft de producent nog een aantal andere slimme apparaten op stapel staan. Zo komt de fabrikant met rolgordijnen die je via de app kunt bedienen (en ook via stemcommando’s naar je slimme speaker).

De app ondersteunt het maken van scenario’s, zodat je een sequentie kunt afspelen waarbij bijvoorbeeld de rolgordijnen sluiten en de verlichting op een vooraf ingestelde stand worden ingeschakeld. Naar verwachting wordt de app verder uitgebreid zodra de nieuwe slimme producten – na een historie van enige vertraging – daadwerkelijk beschikbaar zijn.


Product: IKEA Home smart

 

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.1, iOS 9.0
Taal: Nederlands, Engels