De markt van weer-apps is redelijk verzadigd, maar toch zijn er appbouwers die ons weten te verrassen met doordachte uitvoeringen.

 

Dennis Gandasoebrata

weawow camera

De makers van Weawow moeten bij de ontwikkeling als slogan ‘Less is more’ hebben gehanteerd. De app ziet er erg prettig uit. Dat komt onder meer door een slim gebruik van goede (stock)foto’s. Ook wordt er zo min mogelijk niet-relevante data getoond, zodat je in één oogopslag ziet wat je kunt verwachten op weergebied. Nog belangrijker: geen advertenties.

De voorspelling wordt elk uur bijgewerkt. Prettig is de weerradar, die in een animatie de aanwezigheid en intensiteit van regen en onweer visualiseert. Je geeft zelf de locatie op voor de lokale verwachting. De app is beschikbaar in een donkere en een lichte variant.

De foto’s worden gekoppeld aan de actuele voorspelling en kunnen door gebruikers worden aangedragen. Op de eigen Marketplace hebben fotografen de mogelijkheid om hun foto’s te verkopen. Op de eigen website (https://weawow.com/marketplace) krijg je een goede indruk van de kwaliteit van de foto’s.

 

PCA sterren 4 5 307

Product: Weawow

4 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 4.4
Taal: Engels, Nederlands