Een bezoek aan een museum mag voor veel reizigers niet ontbreken tijdens een bezoek aan het buitenland. Met Smartify krijg je informatie tijdens je museumbezoek.

 

Dennis Gandasoebrata

smartify1 camera

Door de camera op een museumstuk, zoals schilderij, te richten, krijg je aanvullende informatie. Het aantal musea wordt uitgebreid, maar op dit moment worden onder andere het Getty Museum in Los Angeles, het San Donato Museum in Italië en de Royal Academy of Arts in Engeland ondersteund. Ook het Nederlandse Rijksmuseum is beschikbaar. Op basis van je museumbezoek of voorkeuren kun je een persoonlijke kunstcollectie samenstellen.

Prettig is dat je zelf kunt kiezen hoe je het museumbezoek met behulp van de app aflegt. Zo kun je de suggesties van het museum zelf volgen, of je eigen route bepalen. Op de website van de makers (https://smartify.org/venues) vind je een overzicht van aangesloten musea.

In het hoofdvenster zie je populaire kunstwerken en artiesten, die je verder kunt verkennen. De app is gratis, maar voor het bekijken van rondleidingen moet worden afgerekend via een ‘in-app aankoop’.

Product: Smartify

4 sterren 

Prijs: gratis, met ín-app aankopen
Systeemeisen: Android 5.0, iOS 9.0
Taal: Engels, Nederlands