Houd je van wandelen, fietsen of klimmen in het buitenland? Specifiek voor deze groep reizigers is er ViewRanger. De app biedt volgens de makers inmiddels meer dan 150.000 routes.

 

Dennis Gandasoebrata

viewranger1 camera

De app kent twee typen kaarten. Allereerst zijn er de gratis varianten. Wil je echter meer details, dan betaal je voor de premium-varianten.

De app ondersteunt 23 landen, waaronder populaire bestemmingen zoals Frankijk, Italië, Duitsland en de Verenigde Staten. Interessant is dat de routes niet alleen afkomstig zijn van de uitgever, maar ook van de community. Leden kunnen hun eigen routes en aantekeningen delen met de rest van de gebruikersgroep. De kaarten kunnen ook offline worden opgeslagen, zodat je niet afhankelijk bent van een online verbinding.

Bij de premium-variant van de app krijg je toegang tot het AR-gedeelte, waarmee je bergen en andere belangrijke onderdelen tijdens de route kunt identificeren. Bovendien wordt de route als pijl over het filmbeeld geprojecteerd, zodat je ziet welke kant de tocht op gaat.

 

Product: ViewRanger

4 sterren 

Prijs: gratis, met in-app aankopen
Systeemeisen: Android, iOS
Taal: Engels