Zet je de compacte Bose QC35 Noise Cancelling hoofdtelefoon op je hoofd, dan valt meteen op dat hij weinig weegt (240 gram), prima op je hoofd zit en de zachte kussens goed aansluiten.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Met de Bose Connect-app kun je de gebruiksaanwijzing en tips lezen en het een en ander instellen, waaronder het niveau van onderdrukken van het omgevingsgeluid (noise cancelling). Via de hoofdtelefoon kun je ook spraakassistenten bedienen: Google Assistent of Alexa via de linker-actieknop en Siri met de rechterknop.

De luistertesten zijn uitgevoerd met diverse muziekgenres en mp3- en flac-bestanden. Het geluid is neutraal vlak en van hoge kwaliteit. Het is muisstil als er geen geluid wordt afgespeeld: de onderdrukking van de omgevingsgeluiden werkt zeer goed. Optioneel kan via de knop op de linkeroorschelp de onderdrukking van het omgevingsgeluid op 2 niveaus worden ingesteld of helemaal uitgeschakeld worden. Door het lage gewicht is de hoofdtelefoon zeer comfortabel te dragen.

Afhankelijk van het geluidsniveau kun je tot circa 20 uur draadloos luisteren. Het opladen gaat redelijk snel: na 15 minuten kun je weer 2,5 uur luisteren en volledig opladen kost 2,25 uur. Hij is leverbaar in zwart, zilver en gelimiteerd in rose gold en wordt geleverd met een draagtas, een 35cm-usb/micro-usb-laadkabel en een 1,2 meter lange aansluitkabel met 3,5mm-pluggen.


Product: Bose QC35 Noise Cancelling

4 en half sterrenPCA sterren 4 5 307

Prijs: : € 349,-
Pluspunten:
* zeer comfortabele lichte hoofdtelefoon
* helder evenwichtig geluid
* goed werkende onderdrukking omgevingsgeluiden
Minpunten:
* geen aptX, equalizer en bluetooth 5-ondersteuning