De Motorola One Vision smartphone moet het grote publiek aanspreken door de adviesprijs van € 299,99 in combinatie met geavanceerde cameratechnieken met vele mogelijkheden.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Hij valt op door zijn slanke ontwerp en het 6,3inch FHD-scherm (beeldverhouding 21:9 oftewel bioscoopformaat) biedt 2540*1080 pixels en is goed te bedienen met één hand.

De One Vision bevat een Samsung Exynos 9609 8core-processor met extra voorzieningen voor intelligente beeldverwerking, 4 GB RAM en 128 GB voor dataopslag. Hij is verder voorzien van een dubbel sim-slot (1 evt. voor micro-sd-kaart), NFC, een 3500Mha-accu, usb-c, een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting en ‘oortjes’ worden meegeleverd.

Je ontgrendelt het toestel via een pincode of vingerafdruk via een snel werkende sensor op de achterzijde. Het cameradeel maakt de telefoon bijzonder in deze prijsklasse: een 25MP-sensor voor en 48MP achter. Met Quad Pixel-technologie worden 4 sensorpixels gebruikt om 1 beeldpixel te genereren die dan veel meer licht en detail heeft dan bij gebruik van een 12MP-sensor. Daarnaast is optische beeldstabilisatie en Night Vision mode beschikbaar waarbij heel donkere beelden veel helderder worden gemaakt.

De Moto-functies vereenvoudigen de bediening: zo activeer je met twee keer half draaien de camera. Dankzij de Android One-standaard zijn upgrades sneller en eenvoudiger uit te voeren en worden de komende 3 jaar, indien nodig, maandelijks beveiligingsupdates verstrekt en komen er nog minimaal 2 grote upgrades van het Android besturingssysteem beschikbaar.

We zijn onder de indruk van dit snelle toestel, de beeldkwaliteit en de camera-opties: allemaal prima voor deze prijsklasse.


Product: Motorola One Vision

5 sterrenPCA sterren 5 307

Prijs: : € 299,99
Pluspunten:
* complete telefoon met recente technieken voor een goede prijs
* geavanceerde cameratechnieken
* Android One voor 3 jaar updates
Minpunten:
* nogal grote uitsparing links in het scherm voor selfie-camera