Het vliegen met een drone wordt steeds populairder. Waarop moet je letten als je een drone wilt aanschaffen en ermee wilt vliegen en welke drone is voor jou geschikt. In dit artikel: de DJI Mavic Air

Sven van Herck en Rob Coenraads

Mavic air 2

De DJI Mavic Air is een lichte, draagbare drone met een gewicht van 430 gram. Hij heeft een maximale snelheid van 68 kilometer per uur en 21 minuten vliegduur. Beelden maken met de DJI Mavic Air doe je in 4K, met 30 frames per seconde. Die beelden gaan er zeker goed uitzien, want de drone is voorzien van stabilisatie over drie assen, wat het aantal schokken en trillingen in het beeld beperkt. Het besturen van de drone doe je met de meegeleverde afstandsbediening, maar je kunt ook gebruikmaken van handgebaren om je toestel door de lucht te laten vliegen.

Naast de 8 GB aan intern geheugen kun je foto’s en video’s ook op een micro-sd-kaart opslaan. Pitchen (het op en neer kantelen van de drone) kan met de Mavic Air van -100 graden tot +22 graden.

Met het Fly More combopakket ben je € 200,- meer kwijt en krijg je extra accu’s, een reistas, extra propellers en een hoop andere items die zullen bijdragen aan je vliegplezier.


 
Product: DJI Mavic Air

Prijs: € 499,-
Pluspunten:
* compact
* draagbaar
* geweldige camera
* ideale reisdrone
Minpunten:
* vliegduur
* lawaaiig