Het vliegen met een drone wordt steeds populairder. Waarop moet je letten als je een drone wilt aanschaffen en ermee wilt vliegen en welke drone is voor jou geschikt. In dit artikel: de DJI Spark

Sven van Herck en Rob Coenraads

Spark 4 2

De DJI Spark is een compacte drone met een diagonale doorsnede van slechts 17 centimeter (14,3 x 14,3 x 5,5 cm) en een gewicht van 300 gram. Deze quadcopter is ready-to-fly, dus je krijgt alles wat je nodig hebt om mee te vliegen. Dankzij de full-hd 12MP camera die op twee assen wordt gestabiliseerd, krijg je heel mooie stabiele video’s (30 frames p/s) en foto’s (in jpg).

Deze slimme drone kan een object volgen, je kunt hem besturen met handgebaren en naar een locatie laten vliegen door er simpelweg via je smartphone op te klikken. Prettig zijn de sensoren om obstakels in voorwaartse richting te ontwijken, zodat de Spark niet tegen een muur vliegt, en dus ook veilig terugvliegt naar zijn vertrekpunt.

De Spark Controller Combo van € 499,- beschikt over een fijne controller, maar niet over een extra accu die bij elke drone natuurlijk handig is. Met een accu vlieg je overigens zo’n 15 minuten.


 
Product: DJI Spark

4 sterren

Prijs: € 499,-
Pluspunten:
* slimme drone
* gemakkelijk te besturen
* ontwijksensoren
* mooie stabiele video’s en foto’s
Minpunten:
*geen extra accu