Het vliegen met een drone wordt steeds populairder. Waarop moet je letten als je een drone wilt aanschaffen en ermee wilt vliegen en welke drone is voor jou geschikt. In dit artikel: de Tello Drone. 

Sven van Herck en Rob Coenraads

Tello

Ben je nog een beginner, dan is de Tello Drone (ondersteund door DJI), met een gewicht van slechts 80 gram en een prijs van circa € 100,- een prima drone. Met de optie van de Boost Combo (net zoals bij de Mavic Air met extra batterijen en onderdelen) van ongeveer € 50,- extra heb je alles wat je nodig hebt.

De Tello Drone kan 13 minuten vliegen op een enkele batterij en heeft een maximumsnelheid van 28,8 kilometer per uur. De Tello besturen doe je via je smartphone of tablet en door verschillende bewegingen te doen op het scherm, voer je allerlei acties uit. Zo kun je stunts uitvoeren terwijl je aan het vliegen bent of stel je vooraf in dat de drone zelfstandig een bepaald programma afwerkt. Heb je (klein)kinderen, dan kun je hen op speelse manier laten kennismaken met programmeren.

De 5MP-camera is niet indrukwekkend: het gaat dan om video met een HD-readyresolutie van 720p. Beelden sla je niet op op een geheugenkaartje, maar rechtstreeks op je smartphone of tablet.

   
Product: Tello DronePCA beste koop 306

5 sterren

Prijs: € 109,-
Pluspunten:
* goed instapmodel
* prima prijs-kwaliteitverhouding
* gemakkelijk te besturen
* programmeerbaar
Minpunten:
* windgevoelig