De afgelopen tijd hebben drie lezers van PC-Active de Foscam Fl9936P camera getest. Op deze pagina lees je de bevindingen van Peter van den Heuvel

.

testpanel

 

 

Peter van den Heuvel

 

 

In de verpakking vind je behalve de camera ook een camerasteuntje met de benodigde pluggen en schroeven om het apparaat aan de muur te bevestigen. Daarnaast is een 5V-adapter, een kort netwerkkabeltje en een losse antenne met schroefconnector bijgesloten. Enkele minuten nadat de camera via de netwerkkabel is aangesloten op het LAN, meldt een stem in het Engels dat de aansluiting succesvol is.

P1060143Na het installeren van de Foscam-app via Google Play wordt gevraagd om je te registreren bij Foscam, waarna dit via de mail geverifieerd wordt. Vervolgens hoef je met de app alleen nog maar de QR-code te scannen die zich op de camera bevindt en de verbinding met de camera is gemaakt. Als je dan een gebruikersnaam en een (sterk) wachtwoord opgeeft, is er ook beeld. In de app kun je een wifinetwerk kiezen, zodat je voor het vinden van een geschikte locatie niet beperkt wordt door een netwerkaansluiting en -kabel. Houd wel in de gaten dat de voedingskabel maar 150 cm. lang is.

Veel eenvoudiger is het om via een browser contact te leggen met de camera en hiermee alles in te stellen. Presets en Cruise Tracks zijn te configureren,  maar ook bewegings- en geluidsdetectie(alarm)parameters. Je kunt hier de gevoeligheid voor beweging en geluid instellen en aangeven wanneer de detectie actief dient te zijn.

Product: Foscam Fl9936P

4 sterren


Pluspunten:
* snelle configuratie via app
* veel instellingen mogelijk
* prijs-kwaliteitverhouding
Minpunten:
* korte netwerk-/voedingskabel
* geen PoE

Andere reviews:
* Hans Man, Foscam Fl9936P camera: verademing
* Ton Schoutsen, Foscam Fl9936P camera: Perfecte camera met heldere beelden