De afgelopen tijd hebben drie lezers van PC-Active de Foscam Fl9936P camera getest. Op deze pagina lees je de bevindingen van Ton Schoutsen.

testpanel

 

 

Ton Schoutsen

 

 

De installatie van de camera verloopt zonder probleem dankzij de QR-code aan de onderkant van de camera. In tegenstelling tot de handleiding die zegt Bedrade verbinding (Aanbevolen), kies ik voor Draadloze verbinding. Binnen een half uur laat de camera mij alle hoeken van de kamer zien.

Weinig licht met IR LED Weinig licht zonder IR Led
weinig licht met IR led weinig licht zonder IR led

Het is een perfecte camera die heldere beelden geeft, zowel bij licht als in het donker. Hij heeft een grote wendbaarheid, bijna geluidloze bewegingen en is op afstand goed bestuurbaar. Verder is de Foscam Fl9936P uitstekend te gebruiken in combinatie met een smartphone en gemakkelijk te installeren, te gebruiken en te delen met de nodige beveiliging.

Voor een senior is de installatie en het gebruik goed te doen, mits hij/zij het verschil weet tussen firmware en malware en ook weet dat de wificode onder op de router is te vinden. Er zijn op internet vele filmpjes die duidelijk laten zien hoe de camera kan worden geïnstalleerd, alleen het gebruik (van de software) heb ik niet gevonden op YouTube.

Het is ook een ideale bewakingscamera voor senioren die gaan overwinteren. Ondanks dat het een binnencamera is, is de Foscam Fl9936P ook uitstekend te gebruiken naar buiten, achter glas. Alleen niet als het buiten donker is in verband met de weerschijn van de infrarode verlichting.


Product: Foscam Fl9936P

4 sterren


Pluspunten:
* heldere beelden bij licht als in het donker
* grote wendbaarheid
* bijna geluidloze bewegingen
* op afstand goed bestuurbaar
* uitstekend te gebruiken in combinatie met een smartphone en gemakkelijk te installeren, te gebruiken en te delen met de nodige beveiliging
Minpunten:
* installeren op W10-computer lastiger vergeleken met installatie op smartphone en tablet

Andere reviews:
* Hans Man, Foscam Fl9936P camera: verademing
* Peter van den Heuvel, Foscam Fl9936P camera: Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding