De afgelopen tijd hebben drie lezers van PC-Active de Foscam Fl9936P camera getest. Op deze pagina lees je de bevindingen van Hans Man.

testpanel

 

 

Hans Man

 

 

Na het uitpakken van de Foscam Fl9936P blijkt direct de kwaliteit: alle onderdelen zien er goed uit, ook de kabel en voeding zijn prima. Omdat ik in de Foscam-app de QR-code met mijn smartphone niet kon scannen, heb ik de alternate setup gekozen. De camera was al herkend en selecteerbaar. Nog even de default userid/password veranderen: even opletten dat je de gebruikersnaam niet gewoon op “admin” mag laten staan. Hierna had ik beeld. Maar de volgende stap, het instellen van de wifigegevens, vond ik toch wat lastig in de app. Ik heb daarom een browser op mijn laptop gebruikt, en kon zo prima de instellingen bekijken en wijzigen. Binnen een paar minuten kon de ethernetkabel eraf en draaide de camera via wifi. Vanuit Chrome is het videobeeld niet zichtbaar, in IE gelukkig wel en dat zal wel aan de flash-plugin liggen. Op de Foscam site vond ik nog een artikel waarin duidelijk beschreven stond hoe je de camera van buiten je eigen netwerkdomein kunt bereiken.

Pan/tilt is erg handig, net als de optische zoom. De cruise-modus komt van pas als je een groot gebied wilt scannen: de camera blijft dan heen en weer draaien.

De laatste stap is het opslaan van snapshots en video-opnames. De sd-kaart is erg makkelijk, maar beperkt. Bovendien is dit op den duur niet bevorderlijk voor de levensduur.
Een usb-disk aan mijn Raspberry-Pi server brengt uitkomst: de camera slaat de beelden daar via FTP op. De instelling op de camera was heel simpel en werkte meteen.

Al met al: een prima camera, wat je noemt een verademing na jaren prutsen met goedkope rommel. Dit bewijst dat je voor nét iets meer geld beduidend meer kwaliteit krijgt.
Alleen die app…. Ik houd het voor configuratie en beheer liever bij de browserinterface.


Product: Foscam Fl9936P

5 sterren


Pluspunten:
* uitstekende kwaliteit
* prima beeld
* optische zoom
Minpunten:
* app niet echt bruikbaar voor advanced settings

Andere reviews:
* Ton Schoutsen, Foscam Fl9936P camera: Perfecte camera met heldere beelden
* Peter van den Heuvel, Foscam Fl9936P camera: Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding