Soms heeft Windows vervelende kuren. De makers van FixWin hebben een inventarisatie gemaakt van veelvoorkomende en irritante problemen en de geautomatiseerde oplossingen hiervoor gebundeld in een programma.

Dennis Gandasoebrata

fixwin 2

Soms heeft Windows vervelende kuren. Denk aan thumbnails van documenten die opeens niet meer verschijnen in de Verkenner, of het pictogram van de Prullenbak dat niet meer verandert zodra de Prullenbak gevuld of juist weer leeg is. De makers van FixWin hebben een inventarisatie gemaakt van veelvoorkomende en irritante problemen en de geautomatiseerde oplossingen hiervoor gebundeld in een programma. Het hoofdvenster bestaat uit een zestal hoofdcategorieën, zoals Windows 10 en Internet & Connectivity. Klik op een categorie om een overzicht van onderliggende problemen op te vragen.

Eén klik
Heb je het probleem gevonden, dan klik je op de naastliggende knop Fix om het euvel automatisch te verhelpen. Bij sommige problemen zijn meerdere oplossingen. Werkt de eerste oplossing niet, klik dan op de knop Fix 2 om de alternatieve oplossing te proberen. Voor sommige oplossingen moet de computer opnieuw worden opgestart. Prettig is dat de makers ook hebben gedacht aan de optie van een systeemherstelpunt, waarmee je bij problemen de situatie kunt herstellen. Het is dan ook aan te raden om telkens een herstelpunt te maken, voordat je het systeem probeert te repareren met FixWin.


Product: FixWin (www.thewindowsclub.com/downloading-fixwin-10)

3 en half sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* groot aantal problemen gecategoriseerd
* meerdere oplossingen per probleem
* ingebouwde optie voor systeemherstel
Minpunten: 
* probleembeschrijvingen zijn summier